ZIARNO SOJOWE



Nasiona soi s± bogatym Ľródłem wysokowarto¶ciowego biologicznie białka ro¶linnego, tłuszczu o korzystnym dla organizmu składzie. Soja ma wszechstronne zastosowanie w kuchni i w przetwórstwie spożywczym. Wykonywany z niej olej ma bardzo wysok± warto¶ci biologiczn±.

Soja jest produktem bezglutenowym o wła¶ciwo¶ciach antymiażdżycowych podwyższaj±cych odporno¶ć organizmu.

Ro¶liny str±czkowe s± Ľródłem białka, witamin, soli mineralnych i innych składników odżywczych.

W swojej ofercie posiadamy:
* ziarno sojowe łamane
* obłuszczone ziarno sojowe łamane w wielko¶ci około 3mm

Ziarno sojowe ma szerokie zastosowanie w piekarnictwie. Jest wykorzystywane do bułek i pieczywa sojowego. Jego głównymi odbiorcami s± firmy produkuj±ce mieszanki piekarnicze.
Używane jest również jako składnik dla potraw wegetariańskich.

Pakowane w worki 25 kg.


Z.P.H.U. ROMA - producent m±ki sojowej © 2010